Marshmallows

Marshmallows
 
Author:
Makes: 40 stuks
Prep time:
Cook time:
Total time:
 
Ingredients
 • 120 gr eiwit
 • 500 gr witte suiker
 • 150 gr water
 • 150 gr glucose
 • 20 gr bladgelatine
 • 50 gr poedersuiker
 • 50 gr maïzena
Instructions
 1. Vet een diepe schaal in met olie en bekleed de bodem met bakpapier. Meng poedersuiker en maïzena met elkaar en bestuif de schaal ermee zodat overal een dun laagje aangebracht is.
 2. Week de gelatine in koud water.
 3. Klop het eiwit met een klein beetje suiker tot stijve pieken.
 4. Breng het water met de rest van de suiker aan de kook. Voeg met een natte lepel de glucose toe en kook de siroop tot 121 ºC zonder te roeren.
 5. Schenk voorzichtig in een dun straaltje al mixend de siroop bij de eiwitten. Het eiwit zal omhoog komen en zeer warm worden. Blijf mixen tot het schuim weer lauwwarm is en zeer taai.
 6. Verwarm de gelatine in een pan op laag vuur tot de gelatine opgelost is. Schenk de gelatine bij het eiwitschuim en roer kort door.
 7. Schenk het marshmallowmengsel in de schaal en zeef er een laagje van het poedermengsel over. Laat de marshmallows op kamertemperatuur circa 12 uur opstijven.
 8. Bestuif de werkbank, snijd de randen rondom los en haal de marshmallows uit de vorm.
 9. Bestuif nogmaals met het poedermengsel en snijd de marshmallows in blokjes. Hussel de blokjes door het poedermengsel en serveer ze in een schaal.
Stuff to know
Maak het recept ruim op tijd zodat de marshmallows de tijd hebben om te drogen.
Kook de suikersiroop tot de gewenste temperatuur zodat die de juiste consistentie heeft. Controleer dit met een thermometer. Dit is belangrijk om de juiste consistentie te bereiken van de marshmallows.
Vervang het water door bietensap voor roze marshmallows en voeg vanille of citroenzest toe voor de smaak.
Gebruik een (natuurlijke) kleurstof om de marshmallows te kleuren.

 

Share